Eeles Landström - Otsikkoeeles@landstrom.infotähtitaivas
Info
KirjatToreador
Tallenteet
Kriitikot
Linkit| A u d i o | V i d e o | V a l o k u v a t |

Poliitikkojamme lähikuvassa.

Haastattelu (Real Audio)

Kesto 02:39

Eduskunnan käytävällä syksyllä vuonna 1967 Yleisradion poliittinen toimittaja Seppo Tikka tarttui minua hihasta kiinni ja esitti muutamia tiukkoja kysymyksiä. Tässä vajaan kolmen minuutin mittaisessa haastattelussa käsitellään silloisia ajankohtaisia aiheita kuten Kekkosta, Vennamoa ja vapaita sukupuolisuhteita. Syvempään analyysiin tai epäröintiin ei Seppo Tikan revolverihaastatteluissa ollut mahdollisuutta, mutta toisaalta tämä antoi poliitikolle oivan mahdollisuuden puhua omissa nimissään ja oikeaksi katsomansa asian puolesta.

Yleisradion tv-uutisten eduskuntatoimittajana ja sos.dem.puolueen tiedotussihteerinä kunnostautunut Seppo Tikka ponnisti itsekin eduskuntaan vuonna 1972. Hän toimi kansanedustajana vuoteen 1986 asti.

Suomalaisten Euroopan mestareiden kertomaa.

Haastattelu (Real Audio)

Kesto 07:25

Urheiluselostaja Pekka Tiilikaisen tapasin ensimmäisen kerran vuonna 1954, Bernissä EM-kisojen jälkeen. Sinivalkoisena äänenä tunnettu Pekka oli monipuolinen toimittaja. Legendaarisen uransa hän aloitti sotaselostajana. Pekka toimitti myös ansiokkaita matkakuvauksia ja selostuksia valtiovierailuista.

Pekan kanssa palasimme keskusteluissamme usein vanhoihin hyviin hetkiin, ja niitä on mukana tässäkin haastattelussa. Haastattelussa Pekka kysyi mm. arviotani siitä, kuinka arvokas on Euroopan mestaruus suhteessa olympiamitaleihin ja montaako Suomen mestaruutta se vastaa. Tämä haastattelu tehtiin Suomessa vuonna 1971.

************


<< Takaisin

-----------------------------------------------------------------------------------

....

....